Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Адемов: 1 млн. пенсионери няма да получат нищо след преизчисленията

Трябва промяна на закона за социално подпомагане, каза депутатът от ДПС

18.07.2019 | 20:45 Редактор: Бойко Димитров

Близо 1 милион пенсионери няма да получат дори една стотинка след преизчисленията на пенсиите. Това каза в "Денят ON AIR" депутатът от ДПС Хасан Адемов. Той бе категоричен, че над 1,2 млн. пенсионери ще получат увеличение след преизчислението на трудовата дейност до 2016 година, но останалите няма да получат нито лев повече.

Адемов също така заяви, че преизчислението няма как да влезе в сила от 1 септември, каквато бе идеята на правителството. Той сподели, че вместо това е по-добре да се помисли за промяна на закона за социалното подпомагане.

"Всички пенсии за трудова дейност до края на 2016 година ще се преизчислят с осигурителния доход за предната година. Това обхваща 1 286 000 пенсионери. Всички останали, които са близо милион, няма да получат дори 1 стотинка. Трябва да се предприемат мерки със системата за социално подпомагане. То замества доходите за задоволяване на основни жизнени потребности", обясни депутатът.

Адемов коментира и намаляването на партийните субсидии на 1 лев. Според него няма нищо лошо в предложението политическите партии да бъдат финансирани от частни лица, стига това да се прави прозрачно.

"Предложението на ГЕРБ партийната субсидия да е 1 лев не дава възможност на партиите да функционират нормално. Освен това не бе предложена алтернатива на финансирането. Лицата, които искат да финансират партиите, трябва да го правят прозрачно - платени данъци, декларирани доходи", разясни той пред Bulgaria ON AIR.

Вижте повече във видеото!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК