България сутрин в събота и неделя

Всеки уикенд от 09:30 до 10:30 часа
още

Елена Петрова: Човечеството върви към своето унищожаване, ние сме злобни и алчни

"Най-трудно е да намериш човек, който да се зарадва на успеха ти", каза актрисата

15.06.2024 | 10:20 Редактор: Искра Ангелова

Много бързо трябва да забравиш успехите. Това каза актрисата Елена Петрова в съботното издание на "България сутрин". Заедно с екипа ни тя посети Драгалевския манастир.

"Това място, освен че го усещам много мое, се чувствам много спокойна, водя дълги разговори с архимандрит. За всичко си говорим с него, както и със сестра Серафима. Много е зареждащо. Молитвата за мен е свещенодействие, тя е нещо много лично. Никога не бих я споделила на глас, тя винаги е различна, но винаги завършвам с "Амин". Това е място, на което се чувствам много малка и на което вярата ми пораства", допълни Петрова.

Самата тя вярва в хората.

"Човечеството е малко на ръба на своето оцеляване и върви към своето пълно унищожение, може би, за да се създаде нов човек, който отново да ни научи да живеем, вярваме и обичаме. Всичко, което се случва в световен мащаб, говори за това, че ние забравяме за човека срещу нас. Това, което се случва в социалните мрежи, говори за една огромна самота на хората. Това е дефицит на внимание и любов в глобален мащаб", коментира актрисата.

По думите ѝ ние се нуждаем от хора, които са визионери и са превъзмогнали егото си.

"Дяволът напира и си иска своето, той е безкомпромисен. Той е безпощаден, кара те да паднеш на колене. Това трябва да спре. Нещо, което ни липсва, е невинността. Ние сме алчни и злобни, ние сме жестоки един към друг, това е на всяко едно ниво - в изкуството, в политиката, в образованието. Няма да има спасение за човека, ако се продължава в този дух. Най-трудно е да намериш човек, който да се зарадва на успеха ти", добави Елена Петрова.

Гледайте целия разговор във видеото.