Засилен е интересът към изборите от страна на сънародниците ни в Гърция

Най-голям брой секции има в Атина и на остров Крит

02.04.2023 | 13:42 Редактор: Тодор Петров
Засилен е интересът към изборите от страна на сънародниците ни в Гърция

В Гърция изборният ден до момента преминава спокойно. Това съобщи специалният пратеник на Bulgariа ON AIR в Гърция Димитър Абрашев. По негова информация интересът на гласуващите там е силен. 

Още преди да отворят секциите в 7 часа е имало струпване на хора пред избирателните секции в гръцката столица. Най-голям брой секции има в Атина и на остров Крит – по 5. В Солун има само една секция. 

Значително по-малко секции са разкрити в Гърция - с 53 по-малко. Причината е, че Централната избирателна комисия прие предложението на Министерството на външните работи да не се разкриват автоматично секции в малки туристически дестинации, където няма уседнала българска общност. При гласуването в чужбина няма преференциален вот.

По неофициални данни 150 000 наши сънародници са в момента в Гърция, но техният брой се променя, защото голяма част от тях са сезонно ангажирани в сектора на туризма в южната ни съседка.


1
0 rate up comment rate down comment 0
Пешо
преди 1 година
Пълни глупости пишете или по-скоро ви предава вашия човек. Гласуването започна след 10.00 ч и никъде изобщо нямаше струпване. Ако така си избива командировката, с фалшива информация, жалко за медията ви. Сигнализирай за неуместен коментар