Борисов върна топката към Нинова: БСП води популистка политика, която обрича на фалит

Спасява ни оръжейната промишленост, че изнасяме оръжия за Украйна, ток, коментира лидерът на ГЕРБ

19.03.2023 | 14:36 Редактор: Елеонора Танева
Борисов върна топката към Нинова: БСП води популистка политика, която обрича на фалит

Дойдеше ли БСП, спираха всички фондове, сега е същото, защото се води популистка лява политика, която обрича на фалит. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред около 1000 членове и симпатизанти на партията във Велико Търново.

Борисов предупреди, че, "ако сега не победим и не направим правителство, при следващи избори няма смисъл да правим агитация". Той заяви, че за тези 2 години, в които не е на власт, има пълен застой и нищо не е направено за подобряването на инфраструктурата и условията на живот както на Велико Търново, така и на жителите на цялата страна.

"АМ "Хемус" щеше да е стигнал до възела на 20 км от вас, между Плевен и Ловеч беше почти готова и трасето до Търново съм го минавал, затова строяхме ин хаус процедури, защото сте безкрайно изостанали – целият Северозапад и Север. Строяхме бързо, докато едните правят мостовете и тунелите, други правеха друго. Всичко беше спряно. Ние оставихме по сметка 1,2 млрд. лв., за да могат да го продължат", каза Борисов, цитиран от БГНЕС.

Той заяви, че да изминалите две години "Продължаваме промяната" и техните партньори не са направили нищо, за да дойдат парите по ПВУ.

"Когато бяхме на власт са работили 98% еврофондовете. Дойдеше ли БСП, спираха всички фондове, сега е същото, защото се води популистка лява политика, която обрича на фалит. Спасява ни оръжейната промишленост, че изнасяме оръжия за Украйна, ток", заяви Борисов.

Той допълни, че в основата на политиката на ГЕРБ ще бъде да държи данъците най-ниски в ЕС

"Ние не сме богове, ние сме хора и сме го постигали всичко това с време и вашата подкрепа и затова сме се старали да правим всичко, което да ви е добро. ПП-ДБ не могат да направят кабинет с ГЕРБ, ДПС, освен ако вече няма нова коалиция ПП-ДПС, благословена от белгийския премиер", коментира още лидерът на ГЕРБ.

Според него този път ще бъде много по-трудно държавата да бъде изправена на крака.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)


1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 година
засади ли картофите в градината ти в Банкя? ще дойда на пържени картофки и бира Сигнализирай за неуместен коментар