Нинова към избирателите: Не се подлъгвайте по новите "леви" проекти, те са удар по БСП

Сбъркани правителства съсипаха идеята за "Белене", коментира лидерът на левицата

19.03.2023 | 09:15 Редактор: Елеонора Танева
Нинова към избирателите: Не се подлъгвайте по новите

Сбъркани правителства съсипаха идеята за "Белене". В България има място за две електроцентрали. Ако сега имахме „Белене”, щяхме да сме в съвсем друга ситуация по отношение на цени на ток - и за вътрешно потребление, и за износ . България има нужда от ядрена енергетика и ние докрай ще държим за това. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на предизборна среща в Козлодуй.

Тя отново сподели идеята на левицата за таван на цените на стоки от първа необходимост. 

"Унгария, Испания, Гърция, Португалия – и леви, и десни държавници прибягват към тази мярка, защото тя е спасителна. Франция договори преди няколко дни с търговските вериги 200 стоки да се продават под 2 евро и това да продължи три месеца", даде пример Нинова.

Лидерът на БСП заяви също, че плочата на Паметника на съветската армия ще бъде възстановена и няма да се допусне демонтажът му.

"Всеки паметник е частица от паметта и историята на България и трябва да се пази. Цяла Европа си пази паметниците, а тук – тръгнали ПП и ДБ и Бойко Борисов, който, за да не загуби някой друг глас от тези десните, се хвърли и той с главата напред и каза на своите общински съветници да се премахне паметникът. Който няма виждане какво да прави в бъдещето, той се връща и воюва с миналото. Войната с паметниците е загубена война. БСП сме за съхраняване на историческата памет такава, каквато е", каза Нинова.

По думите ѝ в опита да бъде унищожена БСП, са били създадени различни политически проекти. Тя коментира и "новата левица”, като посочи, че тези лица нито са нови, нито са леви и припомни, че всички те са гласували плоския данък, а АБВ е била в общо правителство с ГЕРБ и са направили пенсионната реформа, която увеличава стажа и възрастта постоянно.

"Е, какво ляво има в това? Единствената им цел е поредният удар върху Българската социалистическа партия. Не се подвеждайте. Това е поредният опит да се откъсне от нас", призова тя. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)


1
0 rate up comment rate down comment 0
Да
преди 1 година