Зафиров, БСП: Излизаме с най-малко поражения от управляващата коалиция

Той подчерта, че най-лошият сценарий са следващи парламентарни избори

04.10.2022 | 20:25 Редактор: Теодора Патронова

Защо БСП влезе в сблъсък с прокуратурата?

"Аргументацията е абсурдна. Цялата ситуация е абсурдна. Аз не можах да повярвам, че е възможно българската прокуратура да се занимава с подобни неща - с вътрешнопартийни въпроси. Абсолютно подкрепям Нинова в това нейно решение. Прокуратурата е добре дошла, за да потърсят каквото им е нужно. Би трябвало да имат много по-важна работа в момента. През изминалите избори сигналите за купуване на гласове са стотици и по тях нищо не се прави, а в същото време ставаме свидетели на едно брутално намесване в работата на една политическа партия", коментира зам.-председателят на столетницата Атанас Зафиров в "Денят ON AIR".

Той добави, че в момента нищо не налага свикване на конгрес, защото няма тема, по която да трябва да работи. Гостът заяви, че причините за резултата на БСП на изборите са много, но не бива да бъде определян като срив, тъй като сегашните резултати повтарят предишните избори.

"Безпрецедентно ниската избирателна активност свали резултата на всички партии. Особено партиите, които участваха в управлението. БСП, ако изключим един малък ръст при "Демократична България, излиза с най-малко поражения от партиите, които участваха в управлението. Винаги, когато сме били в управление, ние сме давали приоритет на националните интереси. Никога не сме слагали партийните интереси на преден план. При всички положения това води до някакви щети в електорален план", каза Зафиров пред Bulgaria ON AIR.

По думите му от БСП няма да преговарят с ГЕРБ и ДПС, тъй като те били олицетворение на този модел, срещу който партията води битка. Социалистът поясни, че биха преговаряли с "Продължаваме промяната". Според него правителство на малцинството би сработило, стига да не бъде обект на задкулисие. Зафиров подчерта, че най-лошият сценарий са следващи парламентарни избори.

Какво показват резултатите от изборите?

На народа му писна от избори и лъжи, все по-малко хора се интересуват от политика.
32%
Показват, че отново няма да има стабилно правителство и скоро пак ще ходим на избори.
32%
Най-вероятно ще се състави стабилно коалиционно правителство.
4%
Показват, че българинът няма никаква представа от политическата обстановка.
31%
Не мога да преценя.
1%
Общо 2393 гласа

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
владимир
преди 1 година
Е шишо точно защото излизате от управляващата коалиция с най-малко поражения останахте на пето място :) Сигнализирай за неуместен коментар