Атанасов: Ако ДБ и "Продължаваме промяната" се бяхме обединили, щяхме да спечелим изборите

Той подчерта, че няма да се коалират с ГЕРБ

04.10.2022 | 18:10 Редактор: Петя Кръстева
Атанасов: Ако ДБ и

"Борисов искаше властта - купи си я! Сега няма право да търси подкрепа от тези, които свали от власт", написа във Facebook лидерът на ДСБ Атанас Атанасов. Според него - сега на ход са ГЕРБ, ДПС и "Възраждане", както и Стефан Янев, който бил готов на всичко.

"Защо той търси преговори с "Демократична България" и Продължаваме промяната", нали направи всичко възможно да смъкне нашето правителство, нали бяхме аматьори? Нека да преговаря с ДПС и "Възраждане", а може да предложи на Ива Митева (ИТН) и на Каримански (ИТН) някакви позиции в бъдещо правителство", подчерта той пред БНР.

По думите му Борисов има традиция да се явява на избори, а след това да не става депутат, затова е интересно сега как ще постъпи.

"Някакви групи, които да са водени от Росен Плевнелиев и Соломон Паси.. Моите уважения към тези хора, но те днес нямат никакви позиции в държавата. В каква позиция ще водят тези преговори?", попита той.  

Съпредседателят на ДБ беше категоричен, че ще изпълнят обещанието си пред избирателите - да не влизат в правителство на Бойко Борисов.

Във връзка с коментарите, че "Демократична България" и "Продължаваме промяната" могат да създадат обща парламентарна група, за да са най-голямата в 48-ото Народно събрание, Атанас Атанасов заяви, че няма да е честно, след като двете формации са се явявали поотделно на изборите, а и не е сигурен дали ще е съобразено с Конституцията.

"Сигурен съм, че щяхме да сме първа политическа сила, ако се бяхме обединили ДБ и "Продължаваме промяната" преди изборите. Щяха да бъдат завихрени много хора, които искаха да продължи промяната", обобщи той.

Какво показват резултатите от изборите?

На народа му писна от избори и лъжи, все по-малко хора се интересуват от политика.
32%
Показват, че отново няма да има стабилно правителство и скоро пак ще ходим на избори.
32%
Най-вероятно ще се състави стабилно коалиционно правителство.
4%
Показват, че българинът няма никаква представа от политическата обстановка.
31%
Не мога да преценя.
1%
Общо 2393 гласа

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във  Facebook ТУК


2
1 rate up comment rate down comment 0
Въпрос
преди 1 година
А що така цифрите говорят друго, г-н Атанасов? Никой не е сляп Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
Жоро
преди 1 година
Да, ама ПП не ви иска, и с право. Сигнализирай за неуместен коментар