Избори 2022: В СДВР са получени 135 сигнала за нарушения при вота

Образувани са 6 производства - 4 бързи и 2 досъдебни

02.10.2022 | 20:12 Редактор: Теодора Патронова
Избори 2022: В СДВР са получени 135 сигнала за нарушения при вота

Към 19 часа в деня на изборите в СДВР и ОДМВР са получени 135 сигнала за нарушаване на изборното законодателство и политическите права на гражданите, а образуваните производства са 6 (4 бързи и 2 досъдебни).

В изборния ден служители на ОДМВР са оказали общо 32 съдействия на РИК, СИК и ЦИК. Днес от звената "Български документи за самоличност" в СДВР и ОДМВР са издадени общо 400 удостоверения, съобщиха от МВР.

Състоянието на оперативната обстановка в зоната на отговорност на всички регионални структури на ГД "Гранична полиция" е нормална. Трафикът през отделните ГКПП е съобразно спецификата на всеки един от тях, като не е констатирано трайно увеличаване интензивността на пътникопотока. Граничните проверки се осъществяват своевременно.

Служители на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" са оказали съдействие на СИК и РИК във връзка с отпадане на електрическото захранване в обекти, свързани с изборния процес на територията на: Велико Търново; Кюстендил; община Левски, област Плевен; с. Славяни, област Ловеч; с. Ръжена, област Стара Загора; 5 изборни секции в община Ардино, област Кърджали. Повредите са отстранени и не е възпрепятстван избирателният процес.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК