Мотивирани ли са младите да гласуват? Украинец: Всеки път има много надежда и нищо не става

Според някои няма смисъл да се гласува

02.10.2022 | 19:28 Редактор: Искра Ангелова

Коалиции, "червени линии", промяна, статукво, зависимост, разум - всички тези теми станаха особено актуални в последната година.

"Разбира се, че ще гласувам, винаги го правя, защото е важно човек да упражняването на правото на избор и смятам, че промяната може да дойде именно чрез упражняването на това право", споделя Михаела.

"Човек трябва да отиде да упражни вота си, защото ако оставим така нещата - всеки път е едно и също, и сме доникъде", категоричен е Михаил.

"Няма да гласувам заради всичко, което се случва, цялата обърквация, настройването един срещу друг. В момента няма никой, който да е достоен, за да застане начело", каза Антон.

"Знам, че пак ще изберат нещо, но не ми е ясно какво. От 3 години съм в България и всеки път много надежда имат за изборите, и всеки път избират, избират и нищо не става, ще видим този път дали ще стане нещо", откровен бе Иван, който е украинец.

23-годишният Зинадин за първи път ще упражни правото си на глас: "Искам да се види моят глас към държавата, да видим с обществото как ще се развият нещата."

Някои не скриха, че според тях няма смисъл да се гласува.

"Аз ще гласувам, защото смятам, че трябва да има промяна както във вътрешната политика, така и във външната политика, и то коренна промяна. 30 години не съм доволен, затова ще гласувам, за да има някаква промяна, но не само аз, много хора трябва да излязат да гласуват, защото една птичка пролет не прави", подчерта Мартин.

Младите все пак имат надежда, че ще могат да наредят политическия сценарий според техните приоритети.

"Най-важното е да се обърне внимание на хората, да се даде повече възможност на младите хора", допълни Михаил.

Вижте повече в репортажа на Борислава Алексова и Нешо Миладинов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК