"Възраждане" кани световни специалисти у нас, за да анализират приемането на еврото

"Влизането на България в еврозоната ще унищожи държавата", смята Костадин Костадинов

29.09.2022 | 21:30 Редактор: Петя Кръстева

Партия "Възраждане" даде старт на първата инициатива от кампанията за запазване на българския лев, в която партията кани световни икономисти, които  да съдействат на страната ни с професионалния си опит. 

"Проф. Стив Ханке се съгласи при заявка от българското правителство напълно безплатно да направят с екип от експерти подробен анализ за ползите и вредите от приемането на еврото в България. В неговия екип се включват Жак дьо Ларозиер, бивш управляващ директор на Международния валутен фонд, управител на Banque de France и президент на Европейската банка за възстановяване и развитие, а също и Джон Грийнууд - бивш главен икономист на Invesco", поясни Деян Николов.

Преди седмица партията оповести тайнa комуникационна стратегия, въведена от правителството на Петков за въвеждане на еврото в България. Според "Възраждане" тя е изготвена, без предварително да е направен икономически анализ за ползите и рисковете от въвеждането на общата европейска валута, а кампанията е пропагандна.

Заради рисковете от въвеждане на еврото, валутният борд трябва да остане в сила, а българският лев да се запази, смятат от партията.

"Влизането на България в еврозоната ще унищожи държавата. Еврото потъва със скоростта на котва, хвърлена във водата", обобщи лидерът на партията Костадин Костадинов.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във  Facebook ТУК