Глас от "Промяната": Хората са уморени, негласуващите обричат България

Д-р Антон Тонев призова хората в неделя да излязат и да гласуват

28.09.2022 | 20:47 Редактор: Искра Ангелова

Критично важно ли е България да има правителство след вота?

"След всеки едни парламентарни избори, е много важно те да завършат успешно със съставяне на парламент, който да има достатъчно ясен мандат от своя суверен и достатъчно дълъг хоризонт да изпълни всички точки от предизборната кампания. Трябва да гласуваме, защото имаме право и по този начин да определяме нашите бъднини", каза д-р Антон Тонев от "Продължаваме промяната" в студиото на "Денят ON AIR".

Той призова хората в неделя да излязат и да гласуват.

"Големият брой негласуващи хора обричат България на непредставителност в парламента, а оттам по-трудно се съставя правителство. В хората се наблюдава доста сериозна умора. Това е сигнал към политиците да мислят и да разсъждават трезво и градивно. Всяко едно договаряне, което само след месец ще увисне във въздуха, няма да проработи", допълни д-р Тонев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Според него от партията и двама от техните партньори са спазили почти всички предизборни обещания.

"Такъв тип поведение не наблюдавахме от страна на нашия четвърти партньор - "Има такъв народ", който започна да променя поведението си в момента, в който бяха сложени сериозните реформи на масата. В "Продължаваме промяната" вземаме самостоятелно нашите решения. Тези принципи не позволяват ние да се съобразяваме с натиск, който имаше върху българското общество още в средата на лятото", подчерта представителят на "Продължаваме промяната".

И е категоричен, че на масата на преговорите ще седнат с всеки, който е за смяна на статуквото.

"Винаги, когато някой нарича ГЕРБ евроатлантическа партия, аз подхождам с усмивка. Техните действия досега са показали точно обратното", коментира д-р Антон Тонев.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК