Рашидов: Не може политическата ти програма да е да вкараш Бойко в затвора

Според него България се прави на костенурка, която се крие в корубата си, когато стане неприятно

28.09.2022 | 20:38 Редактор: Ирена Бакърджиева

На фона на поредицата от кризи, които ни заобикалят, влизаме ли в цикъл от избори на избори?

"Сигурно няма да бъдат последните, ако България съществува още 1300 години. На всеки 4 години ще има, понякога и през месец. Няма нищо страшно в това, че има избори. Страшното е, че няма резултат", заяви Вежди Рашидов от ГЕРБ в студиото на "Денят ON AIR".

Според него лошото на всички партии е, че като си напипат говорителите и като грамофонна плоча говорят само кого мразят, с кого искат властта и с кого не, а не казват нищо за народа, за който трябва да се направи нещо.

"Ако няма избори, не е добре, омразата не е политика, тя ражда единствено омраза. Не може да ти е политическа програма да вкараш Бойко в затвора. Бяха на власт, да бяха го вкарали. Вкараха го за 2 дена, за резил станаха. Без доказателства не се говорят глупости. Кому трябваше това унижение на един трикратен български премиер", посочи гостът пред Bulgaria ON AIR.

Той смята, че в малките държави винаги има натиск от много посолства и България се прави на костенурка, която се крие в корубата си, когато стане неприятно. По думите му това е нормално, защото сме малък народ и е нормално също така да търсим покровителство, защото българите обичат някой да им казва как да живеят, а в същото време се борят за свобода цял живот.

"Ако няма мнозинство, всичките партии ще бъдат изметени, да не си правят илюзии. Минахме границата на опитите. Трябва експертно правителство, няма значение с кои партии. Всички да спрат да се занимават с личните си амбиции и да се наведе глава пред по-големите цели. Едни хора, колкото и да се правят на ангели, се потиска инфлацията, от която ще страдат българите, народът, обикновените хора. Ние не сме били никога по-разединени, откакто сме сега. С хвърляне на яйца и камъни не се управлява държава", категоричен е Рашидов.

Той смята, че отговорността на политика е много голяма и трябва да се управлява с мъдри хора, а не с млади или стари, защото с всички партии може да се разбере човек.

"Назрял е моментът да има нова кръгла маса. Трябва да се състави правителство, да се гласуват закони, да се подгони инфлацията, за да я спрем донякъде и хората да се почувстват по-спокойно, да идват инвестициите", на мнение е гостът.

Той сподели, че ГЕРБ може да се коалира с ДПС, ако махнат "инфантилите", които са направили големите бели, защото сигурно има много интелигентни хора в партията.

"Нашата сила е в разума и в националната ни отговорност. Едно поведение на политик трябва да бъде гъвкаво. Основата е неговият народ. Борисов е достатъчно с опит и мъдър човек. След като е в историята 3 пъти премиер, ще даде път на младите. В ГЕРБ е пълно с интелигентни, образовани и реализирани хора", каза Рашидов.

Гледайте видеото с целия разговор.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Абе
преди 1 година
В България всичко може ! Сигнализирай за неуместен коментар