Кандидат-депутат карал на метамфетамини кола с чужди номера, искат му имунитета

Необходимо е разрешение на ЦИК

28.09.2022 | 17:55 Редактор: Ирена Бакърджиева
Кандидат-депутат карал на метамфетамини кола с чужди номера, искат му имунитета

Софийската градска прокуратура (СГП) предложи на главния прокурор на Република България да внесе мотивирано искане до Централната избирателна комисия (ЦИК) за даване на разрешение за привличане към наказателна отговорност на В. Г., кандидат за депутат в изборите за Народно събрание, насрочени за 02.10.2022 г.

Предложението е изготвено от прокурор от отдел "Специализиран“ към СГП във връзка с образувано на 02.09.2022 г. досъдебно производство. 

В хода на разследването са събрани доказателства за това, че на 02.09.2022 г., около 15:35 ч., в град Сливен, В. Г. е управлявал лек автомобил след употреба на високорисково наркотично вещество метамфетамин, както и че си е служел с табели с регистрационен номер, поставени на управлявания от В. Г. автомобил, които табели били издадени за друго моторно превозно средство.

Извършени са разпити на свидетели, изготвена е съдебно-химикотоксикологична (токсикохимична) експертиза, проведени са и други действия по разследването, приложени са писмени доказателствени материали.

В предложението на наблюдаващия прокурор се сочи, че събраните доказателства са достатъчни за привличане в качеството на обвиняем на В. Г. за престъпление, съобщиха от Софийската градска прокуратура.

Като кандидат за народен представител В. Г. е "лице с имунитет“ и за привличането му в качеството на обвиняем за извършено от него престъпление от общ характер, е необходимо разрешение на ЦИК.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК