ДПС: Нагледахме се на случайници във властта, в нас е ключът към решаване на проблемите

С идването на "модела ГЕРБ" - на омразата и разделението, дългът се увеличи за 10 години с 20 млрд. лв., каза Карадайъ

27.09.2022 | 12:42 Редактор: Елеонора Танева
ДПС: Нагледахме се на случайници във властта, в нас е ключът към решаване на проблемите

Когато ДПС е на власт, инвестициите се увеличават, икономиката расте, а дългът на държавата намалява. Това заяви председателят на Движението за права и свободи Мустафа Карадайъ на предизборна среща в Пещера. Той посочи и какво се случва, когато ДПС е извън властта - няма инвестиции, а дългът расте.

"С идването на модела ГЕРБ - на омразата и разделението, дългът се увеличи за 10 години с 20 милиарда лева. Когато няма инвестиции, няма и сигурни доходи. Това бе причината за тези 10 години над 500 000 работоспособно население да напусне държавата. Едни случайни минувачи във властта пък за  9 дни похарчиха 9 милиарда от дълга, който вече стигна 38 милиарда лева", заяви Карадайъ.

Ключът за решаването на проблемите и преодоляването на кризите е именно в ДПС, каза още Мустафа Карадайъ.

Той напомни, че нито лъжата, нито омразата ще изведат страната от тежките и трудни времена. Това ще стане само с национални цели и приоритети, с диалог и нормалност в политиката.

"През целия преход се нагледах на случайници във властта. Ние сякаш много обичаме да даваме властта на случайници. Като се разболеем, търсим най-добрия доктор, но когато трябва да се управлява държавата – може който дойде, откъдето дойде", заяви зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев.

ДПС ще настоява да се приемат 2 мерки, с които да се увеличи размера на пенсиите, каза социалният експерт на ДПС д-р Хасан Адемов.

Едната е за хората, които нямат необходимия стаж, защото не им се признаваше казармата. Ние ще поискаме тези 2 години да влязат в стажа, обясни Адемов.

Втората е свързана с тези, които имат необходимия стаж, но нямат годините за пенсиониране. Досега те получаваха орязани пенсии. Ние настояваме намалената сума да е само за годините, които не им стигат, добави Хасан Адемов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК