Нинова с критика към служебния кабинет: Харчат милиарди за самолети, вместо да повишат доходите

"Няма да допуснем да се орязват социални придобивки", заяви лидерът на БСП

27.09.2022 | 09:21 Редактор: Ваня Кузманова
Нинова с критика към служебния кабинет: Харчат милиарди за самолети, вместо да повишат доходите

"Много партии днес обещават всякакви социални придобивки. Само БСП обаче отчита реално свършена работа за повишаване на доходите. Оценявайте ни по резултатите, а не по голи обещания. 12 години като опозиция на ГЕРБ се борихме социалната политика да стане приоритет и не успявахме. Сега за 7 месеца в управление направихме повече отколкото ГЕРБ за тези 12 години: Безплатни детски градини, увеличено майчинство, увеличени детски надбавки, необлагаем минимум за млади семейства с деца, увеличена минимална работна заплата, увеличени ваучери за храна, увеличени пенсии. При Борисов все не можеше, все нямаше пари. Сега как можа. Важно е да имаш воля да го направиш, да спреш кражбите, да спреш рекета върху фирмите и да мислиш за народа си", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в Пазарджик.

По думите ѝ е лъжа, че социалната политика води до дефицит в бюджета. 

"Оставихме стабилен бюджет с излишък от 1,5 млрд. лв. Дефицитът ще дойде от решението на служебния кабинет за закупуване на нови 8 самолета за няколко милиарда лева. Сега, в тези тежки времена, тези пари трябва да отидат за повишаване на доходите и стабилизиране на икономиката. Няма да допуснем да се орязват социални придобивки. Напротив, доходите трябва да се увеличат още, защото инфлацията изяде досегашното увеличение. Ние, БСП в следващо управление сме гарант за това, както бяхме социалният стълб в досегашното", допълни Нинова.  

"Сега те се хвалят със социалната политика, но много добре знаят колко часове сме ги убеждавали, какъв натиск сме упражнявали, за да се случат нещата. За нас борбата с бедността и неравенствата, увеличаването на заплати и пенсии, подкрепата за социално и енергийно бедни си остава задача номер едно. Готови сме с първите 10 стъпки в първите 100 дни за решаването на тези проблеми. Подкрепяйки нас, помагате на себе си, на децата си, на родителите и семействата си да преминат по- леко през кризата", посочи лидерът на БСП. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
БСП-дясна партия
преди 1 година
Вие, от БСП също сте гласували за тези самолети, г-жо Нинова! Както и за спирането на договора за газа от Газпром! А прословутите ви "социални мерки" докараха до 17,7% инфлация за август и масово обедняване на хората! Единствено, увеличихте тавана на пенсиите до 3400лв, за да се "облажат" едни определени хора, които не са трудещи се! Вашето управление по същество беше дясно! И затова си паснахте добре с ДБ! Сигнализирай за неуместен коментар