Трифонов: Обидните викове на македонците са за Петков, Борисов, Карадайъ и Нинова

"Вие спечелихте най-важния мач - за българското достойнство", обърна се той към националния отбор по футбол

27.09.2022 | 01:10 Редактор: Петя Кръстева
Трифонов: Обидните викове на македонците са за Петков, Борисов, Карадайъ и Нинова

Лидерът на партия "Има такъв народ" Слави Трифонов за пореден път изригна срещу доскорошните си коалиционни партньори с публикация в социалните мрежи. Поводът за нея бе поругаването на българския химн от македонските футболни фенове по време на мач от Лигата на нациите.

"Седя и гледам мача България - Северна Македония - в ушите ми още ехти освиркването на българския химн и крясъците, които въпреки дюдюканията се чуваха много ясно: "Бугари - татари", "бугарски цигани" и "бугарски пички". Това са виковете на благодарност, с които благодарните македонци благодарят на "Продължаваме промяната", ГЕРБ, ДПС, "Демократична България" и неутралните БСП за това, че ги пуснаха да започнат преговори за членство в ЕС. Предполагам, че Кирил Петков, Асен Василев, Бойко Борисов, Мустафа Карадайъ, Христо Иванов и неутралната Корнелия Нинова чуват освиркванията, както и крясъците, защото те са за тях", пише той.

Трифонов завършва с обръщение към националния отбор по футбол.

"Чест и почитания, български момчета! За разлика от българските политици, вие защитихте националното достойнство на България. За мен вече няма значение дали ще се класирате на европейско, или световно първенство. Вие спечелихте най-важния мач - за българското достойнство.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във  Facebook ТУК