Маргаритов: Райският газ още залива заведенията, в които има деца, проверки не се правят

Компенсациите от 25 ст. за горивата работят, каза бившият зам.-министър на икономиката

23.09.2022 | 21:09 Редактор: Ваня Кузманова

Защо цялото ръководство на КЗП бе освободено от служебния кабинет? 

"Ръководството на КЗП е сменено, защото се води война по президента Румен Радев по отношение на Корнелия Нинова в качеството ѝ на лидер на БСП, тъй като тя беше министър, когато този състав беше определен от Министерския съвет. Това уволнение категорично е незаконно", заяви бившият зам.-министър на икономиката Димитър Маргаритов в студиото на "Денят ON AIR". 

Той се опасява, че в момента няма изобщо проверки за райски газ

"Когато проблемът беше идентифициран и поставен от омбудсмана, КЗП направи проверки и установи, че това е огромен проблем за живота на нашите деца. В момента не се извършват достатъчно проверки. Райският газ продължава да залива заведенията, в които присъстват по-малки деца", посочи Маргаритов пред Bulgaria ON AIR.

По думите му бюджетът се изпълнява съгласно закона за неговата актуализация. 

"Заложени са мерките, които са съвсем конкретни. Мерките дават своя резултат. За тях има пари в бюджета. Няма риск бюджетът да се издъни за това, че има такива мерки, дори има възможност при редовен кабинет, то да продължи с мерките. Без тях хората в момента трудно ще преживеят", изтъкна бившият зам.-министър на икономиката.

И заключи, че компенсациите от 25 ст. за горивата работят, защото ако ги нямаше тях - бензинът нямаше да е 2,70, а щеше да е 3 лв.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК