Българският поп-фолк на френски: Александра Панайотова завладя социалните мрежи

Алекс вече свири и с групата "Drumpet"

29.06.2022 | 19:31 Редактор: Ваня Кузманова

Преди по-малко от година певицата Александра Панайотова публикува първия си експеримент - изпълнение на френски на популярната песен на Азис - Сен Тропе. Следват стотици хиляди харесвания и споделяния на изпълнението ѝ. Съчетаването на френския език и балканските ритми прави Алекс все по-популярна, а фенове следят с интерес новите ѝ хитове. Алекс вече свири и с групата "Drumpet".

"Като започнах с поп-фолка на френски. тогава вече наистина видях разлика. Някои хора ме разпознават по улиците. Снимам се с дечица и много се радвам. Мама е от Франция, татко е българин. Аз си говоря с мама на френски, с баща ми на английски и всъщност вкъщи български не се говори.", каза Александра Панайотова.  

С помощта на майка си и баба си, които са французойки, Александра дава нов живот на хитовете, печели слава и фенове скорострелно. Не след дълго към нея се присъединяват и музикантите Мартин и Виктор. Заедно, вече като група, изпълняват кавърите на живо, а сега планират и авторски проекти.

"Историята с нашето познанство е много интересна. И аз и Виктор бяхме чували за нея от Tik-tok и видеата, които тя прави. Един ден в едно телевизионно предаване, където с Виктор работим тя се появи и ние отидохме при нея да я поздравим", каза Мартин. 

Вижте повече в репортажа на Виолета Манчева. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК