Христо Иванов: Кандидатурата на Пламен Николов не отговаря на очакванията ни

Съпредседателят на ДБ разкритикува начина на действие на Слави Трифонов

01.08.2021 | 11:20 Редактор: Елеонора Танева
Христо Иванов: Кандидатурата на Пламен Николов не отговаря на очакванията ни

На "Демократична България" ѝ липсва дори минимална доза информация, на базата на която да се вземе решение за бъдеща подкрепа на правителство, предложено от "Има такъв народ". Това заяви съпредседателят на ДБ Христо Иванов.

Той подчерта, че от ДБ са готови да подкрепят силно реформаторско управление, което да трансформира България, но на този етап липсва конкретика.
  
"Ние трябва да сме убедени, че това се споделя от изграден екип, който може да го реализира, екип, който да има лидер. Осъзнавам, че е трудно да се намери такъв човек. Вместо това виждаме човек, за когото най-доброто, което можем да кажем за него е, че трябва да му се даде шанс. Но не можем да си позволим да влезем в такъв режим в тази ситуация", заяви Иванов пред БНР.

Съпредседателят на ДБ разкритикува начина, по който стана появяването на Пламен Николов като кандидат за премиер. Това опреди това като липса на предсказуемост.

"Сега влизаме в ситуация, в която има център на вземане на решения около г-н Трифонов, който е изнесен извън институционалната политика. Това е една черна кутия. Той действа обратно на формиране на доверие", подчерта Иванов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
Петът
преди 2 години
Христо Христо....айде бе момче...давай да тръгваме напред, само пръти на каруцата подлагаш. Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 2
bovidar дремлиев
преди 2 години
най-добре е да се самообесиш Сигнализирай за неуместен коментар