Премиерът Янев с първи коментар за кандидата на ИТН, призова за търпение

Той подчерта, че партиите трябва добре да обмислят своето поведение

30.07.2021 | 19:38 Редактор: Здравко Черкезов

Служебният премиер Стефан Янев коментира от чепеларското село Забърдо актуалната политическа ситуация, като посочи, че в този момент са нужни последователност и яснота в политическото поведение на партиите. 

"Нека не бързаме с прогнозите и сценариите за след седмица, след два месеца и т.н. Нека се запасим с търпение, с мъдрост, да чакаме мъдростта на партиите, представени в парламента да свършат тяхната работа. Надявам се партиите, които са заети с тази основна задача в момента да имат доста ясна представа, че последователността, яснотата в политическото поведение е много важна", заяви той.

По отношение на готовността за нови избори на есен премиерът отбеляза, че теоретично и практически държавата е готова по всяко време. 

Ген. Янев подчерта, че партиите трябва добре да обмислят своето поведение, като вземат предвид обещанията, които са дали пред избирателите си, защото от това зависи възможността да съставят правителство, което да има стабилна подкрепа. 

"В момента това, което виждам, е, че най-голямата партия, която е с електорална тежест, непозволяваща да реализира самостоятелен мандат, задължително трябва да търси други партии, които да я подкрепят." 

Премиерът добави, че на практика тя, поне по отношение на публичното си говорене, използва ултиматуми, което е контрапродуктивно към този момент.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК