Борисов: ГЕРБ иска да е на хиляди километри от продажното мнозинство!

Христо Иванов иска да наложи демокрацията по Рашковски и Радевски, заяви бившият премиер

29.07.2021 | 13:29 Редактор: Тодор Петров
Борисов: ГЕРБ иска да е на хиляди километри от продажното мнозинство!

"Цялата им борба е за министерски постове, пари и власт. Нищо друго не ги интересува. Някаква госпожа там с 5,1 процента на изборите казала, че трябва да се пазят от дългата ръка на ГЕРБ и ДПС. За ДПС не знам, но ние искаме да сме на хиляди километри от това продажно мнозинство, което искате да направите", заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов в град Стамболийски.

По думите му най-виновен за сегашната ситуация е президентът Румен Радев и ще се види в следващите дни как прикриват много неща, защото най-много ги било страх от това, което са направили. 

"Това, което го говорехме преди две седмици, днес го чухме в парламента. Че са далавераджии и искат само постове. Още преди 2 седмици му казах на Слави Трифонов през медиите да даде главен прокурор на Христо Иванов и той нищо друго няма да иска. Ние не сме се срещали с никой и не искаме да участваме", подчерта лидерът на ГЕРБ. 

Той бе категоричен, че ГЕРБ е готова за избори и ще увеличи своя резултат, но за държавата е по-добре сега да направят правителство и да си поемат отговорността. Според него, ако отидем на трети парламентарен вот, това са половин милиард лева похарчени от държавата за избори., съобщиха от пресцентъра на партията.

"Не само, че не искаме да участваме в правителство, но не искам и "добър ден" да ни кажат. Да си направят правителство и да си поемат отговорността. Да не ни намесват нас. Не знам сега как ще се сдобрят. Тошко Йорданов каза, че техният министър е мошеник. Ние като казахме, че най-добрият му приятел Спецов е мошеник, вие си траехте", припомни Борисов. 

"Това е демокрацията по Рашковски и Радевски, която Христо Иванов иска да наложи. Другите купуваха гласове яко и затова сега са уплашени, защото ние без нищо имаме колкото тях. Другите партии ходеха по предприятията, но тях дали са ги викали да ги предупреждават да не правят корпоративен вот? И ДБ, и ИТН ходеха по предприятията. Полицаите не са виновни, като имат такъв министър като Бойко Рашков. На тях им е неудобно да правят това", посочи председателят на ГЕРБ.

Снимка: Пресцентър на ГЕРБ

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК