Хаджигенов: Слави чете купчина с биографии... Преговорите сега са конструктивни, но имаме условия

"Перфектната биография на хартия не означава, че си добър управленец", посочи той

28.07.2021 | 21:36 Редактор: Жаклина Иванова

"Демократична България" и "Изправи се БГ! Ние идваме!" с нови условия и изисквания към "Има такъв народ". Поставени ли са под въпрос преговорите за бъдещото управление?

"Условия винаги сме имали - върховенство на правото, върховенство на закона, свобода - тези простички неща", посочи съпредседателят на "Изправи се БГ! Ние идваме!" Николай Хаджигенов в ефира на "Денят ON AIR".

"Предният път Слави Трифонов изчете една купчина с биографии пред телевизора - това се опитваме да предотвратим сега. Преговорите, които започнаха след предишното четене на биографии, са конструктивни и вървят добре. Очевидно настройката този път е по-различна. Ако изчистим първите две условия - какво и как ще се прави, стигаме до третото условие - кой ще го прави", добави още Хаджигенов.

Съпредседателят на "Изправи се БГ! Ние идваме!" каза, че перфектната биография на хартия не означава, че си добър управленец. И добави, че в служебното правителство има хора, които не са политици, но вършат работата си по възможно най-добрия начин.

"Ако сега ще назначим някого, който ще бъде управляван по телефона по някакъв начин, не е интересно. Това го гледаме достатъчно много години", подчерта събеседникът.

Относно това кои от имената в служебния кабинет трябва да бъдат гласувани, Хаджигенов уточни, че ако той конструира правителство, би запазил Рашков, Стоилов и Пеканов.

"Бойко Рашков има политическа оцветеност през годините. Янаки Стоилов дори е по-зле. За първи път в най-новата ни история идеологията не пречи на никого. Те зарязаха идеологията и в момента са професионалисти", заяви съпредседателят на "Изправи се БГ! Ние идваме!".

Относно различията в групата, Хаджигенов сподели, че макар и самият той да няма амбиции за постове, други имали.

"Има неща, които няма да приема, без значение дали са в нашата група или не", посочи той. И добави, че това, за което се борят, са правосъдие, зелена икономика, образование, здравеопазване.

Хаджигенов коментира и специализираното правосъдие. Според него то е възможно по отношение на деца и по отношение на престъпления за животни.

"Идеята на правосъдието не е да е удобно на някого. А да е правосъдие - да е справедливо и правилно", каза юристът и политик пред Bulgaria ON AIR.

А за сигнала на Рашков за Гешев, Хаджигенов заяви, че е показал основната защитна теза на обвинението - че всеки един прокурор може да разследва главния прокурор.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
1
преди 2 години
То и ти не ставаш за депутат и адвокат ама какво от това. Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
Гиневски
преди 2 години
Вие там от "Ние идваме",можете да дойдете ако ви поканят.Когато си девета дупка на политическия кавал,ти просто чакаш някой да те натисне.Вкупом всички от "Изправи се"знаете,че не дай си Боже да отидем на едни следващи избори,вас господа няма да ви има в НС,защото ще останете под заветната четирипроцентова бариера.Оставете Слави да си сформира кабинета,това не е да сформираш компания, където един запой ще ви извади от нормалния начин на мислене за дълго време. Сигнализирай за неуместен коментар