ГЕРБ: Рашков мачкаше хората и оголи границата, 12 пъти по-силен е мигрантският натиск

Полицаите бяха пратени да съставят предупредителни протоколи, твърдят от партията на Борисов

27.07.2021 | 16:33 Редактор: Елеонора Танева
ГЕРБ: Рашков мачкаше хората и оголи границата, 12 пъти по-силен е мигрантският натиск

Натискът на границата се е увеличил над 12 пъти за последния месец, а капацитетът на Центъра за бежанци в Любимец е почти изцяло запълнен. Това стана ясно при посещението на народните представители от ГЕРБ-СДС Маноил Манев, Христо Гаджев и Александър Иванов в Дома за временно настаняване на чужденци в град Любимец.

От 660 места, са запълнени 500, което означава, че основната сграда е пълна и вече се настаняват хора във фургони, информират от ГЕРБ. 

"Имаме информация, че натискът върху българската граница се е увеличил от бежанска вълна. Ако охраната на границата е отслабена, отговорност носи Министерството на вътрешните работи и лично министър Бойко Рашков", обясни Александър Иванов.

"Този лагер и още един са пряка отговорност на министърът на вътрешните работи Бойко Рашков. Много пряка и много директна. Той пък е назначен от президента. Те много искат да запазят в тайна колко човека има в лагера, колко мигранти са били настанени през последните 24 часа, до колко капацитетът е запълнен и какво мислят да правят“, заяви Маноил Манев. 

"Имаме сигнали, че нелегални мигранти са заловени на територията на Русе, около Варна, около София, около Елин Пелин, което означава, че те са минали границата необезпокоявано, влезли са във вътрешността на страната и чак там са били задържани от органите на МВР", посочи Христо Гаджев. 

Манев обясни, че има входирано парламентарно питане към министъра на вътрешните работи.

"Този отговор трябва да бъде казан от Бойко Рашков, не от някой друг. Не от следващия министър. Защото във времето, когато се занимаваше с това да мачка хората по изборната кампания, границата беше оголена. Всички полицаи, които бяха работещи там, бяха оставени на минимум и бяха изпратени да съставят предупредителни протоколи", подчерта Манев.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 2 години
Герберастията вече няколко месеца без власт и полудяха. Сигнализирай за неуместен коментар