Бабикян: Очаквам от Слави Трифонов да гарантира политиките, за които сме се договорили

Имена не са обсъждани, новият премиер трябва да е с дебели нерви и смел, каза той

26.07.2021 | 21:33 Редактор: Юлия Христова

Партиите говорят за политики, кога ще чуем имена на министри?

Има 95% съвпадение за това как да се проведе правосъдната реформа. Конкретните неща, за които са се разбрали - доволен съм, че тези неща бяха в нашата предизборна програма. Данък дивидент да отпадне, данък уикенд - отпадане, да се въведе най-накрая необлагаем минимум. Вдигане на прага за регистрация по ДДС - поне двойно. Икономически мерки, които оставят повече пари в джоба на хората. Банката за развитие няма да се продава. Това каза за "Денят ON AIR" депутатът от "Изправи се. БГ! Ние идваме!" Арман Бабикян.

По думите му това са видимите резултати от днешната среща с "Има такъв народ" и "Демократична България".

"Говорили са за пенсии и социални помощи при раждане на деца. Всеки иска да даде много пари на тези, които нямат пари. Как ще се раздава - според мен, ще стане по-скоро на две стъпки, отколкото на една. Всеки може да обещава локум на клечка, въпросът е откъде ще се достави локума. Помня тройната коалиция, която прие десния плосък данък", припомни той за Bulgaria ON AIR.

Бабикян е на мнение, че нещата лека полека ще си дойдат на мястото.

"Има много работни комисии, които не са минали. Не сме обсъждали имена. Казахме ясно, че трябва да е ясно какво ще правят мнозинството и кабинетът. Няма как да избираме хората по симпатия и цвят на очите. Трябва да е ясна политиката, която ще се изпълнява. Надявам се новият премиер да е с дебели нерви и смел. Това с езиците го оставете, това не е най-важният критерий. Трябва да обединим и политиките, имената след това са важни - като изпълнители. Не правим конкурс за красота или за чужди езици", допълни събеседникът. 

Той е на мнение, че повечето хора одобряват служебния кабинет.

"На фона на крадливата шайка начело на България - тези момчета са грамотни. Очаквам от Слави Трифонов да гарантира политиките от тези срещи, за които сме се договорили. В политиката думите имат значение. Това са залозите, които всеки представител отправя към хората", подчерта депутатът.

"Трябва политиките да се коментират една по една, не да се налага нещо - това е разликата с онова, което беше до вчера. Няма как да се подпише коалиционно споразумение. Няма да отстъпим от желанието за война с корупцията и желанието за правосъдната реформа. Поне за специализираното правосъдие имаме съгласие. Опитваме да изпълняваме всичко, което сме обещали", подчерта още народният представител. 

Гледайте целия разговор във видеото

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Лалугеров
преди 2 години
Първа задача на новото правителство е да вкара Борисов и цялата му крадлива и корумпирана дружинка (правителство ) в затвора! Сигнализирай за неуместен коментар