Дадоха Борисов на прокуратурата заради думите "С гол г*з таралеж ще мачкаш"

Общинския съветник от ДБ Методи Лалов е сезирал прокуратурата за "непристойни действия, отличаващи се с цинизъм"

26.07.2021 | 16:00 Редактор: Елеонора Танева
Дадоха Борисов на прокуратурата заради думите

Столичният общински съветник от "Демократична България" Методи Лалов е подал сигнал до Районната прокуратура в Бургас срещу лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за извършени от него непристойни действия, отличаващи се с цинизъм. Това става ясно от публикации във Facebook профила на Лалов.

Лалов сезира прокуратурата заради срещата на Борисов с арестувания по време на предизборната кампания кмет на поморийското село Бата. По време на разговора, който се предаваше в профила на Борисов Facebook, лидерът на ГЕРБ казва по адрес на Бойко Рашков: "Ще ме чегърта и щял да се саморазправи тоя пияница! С гол г*з таралеж ще мачкаш – това мо'а да ти кажа, н*щастник такъв!". 

Според Методи Лалов има достатъчно данни, че Борисов е извършил престъпление.

"Използваният от г-н Бойко Борисов език (същият употребява често подобен в публичните си изяви) е обективно неприличен и унижаващ и чрез него се изразява оскърбително отношение на автора към друго лице. Макар обективираните просташки думи и изрази да представляват обидна персонална атака (защитата на пострадалото лице се осъществява по негова преценка и по частен ред), в която прозират и лични мотиви на г-н Бойко Борисов, чрез тях несъмнено се нарушава и общественият ред и се изразява явно неуважение към обществото", пише в жалбата на Лалов до Районната прокуратура.


Той иска Районната прокуратура да извърши досъдебно производство и да проведе разследване. 

Сигналът е получен, но са поискани допълнителни данни.

"В съобщението ми надлежно съм посочил своя ЕГН. Независимо от това днес получих имейл с искане да посоча ЕГН. Очевидно е, че прокуратура на Гешев не може и не иска да работи, особено когато става въпрос за Борисов и задкулисните му благодетели.

Време е за решителна реформа, реподбор в съдебната система и уволнение на всички зависими и некадърни магистрати", пише Методи Лалов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК