Нинова: 60-те протестиращи не могат да ми искат оставката

"Тези хора не представляват никого, освен себе си", посочи лидерът на БСП

25.07.2021 | 17:05 Редактор: Здравко Черкезов

60 човека. Вие ги видяхте. Организирани, предвождани от Кирил Добрев, Калоян Паргов и Весела Лечева ви показват силата на вътрешната опозиция. 60 от 82 000 членове на партията. Тези хора не представляват никого, освен себе си. 

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по отношение на протеста пред централата на левицата.

"Те не са упълномощени от партийните членове и партийните организации да правят това. Не могат да ми искат оставката, защото те не са ме избрали. Те работеха срещу моя избор. Те работеха срещу прекия избор", припомни тя.

За Нинова са важни "онези близо 80% от гласувалите, които ме избраха".

"Освен това с тях се явихме на най-справедливото и демократично състезание. Казва се пряк избор. И те го загубиха катастрофално.  Няколко от тях бяха кандидати. Те загубиха това най-справедливо и честно състезание. Жалко, че не могат да приемат вече втора година тази загуба. Щеше да е много почтено и мъжки да кажат: да, играхме, състезавахме се, загубихме. И да приемат решението на мнозинството, както се случва в демократичните държави и партии", каза тя 

"Единственият ефект, който днес постигнаха е публично да изпратят послание за нестабилност в БСП. И то в ключов момент. Защото в момента значението на БСП е решаващо", категорична е Нинова.

Снимка: Виктор Дремсизов, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК