Тошко Йорданов: Не сме искали подкрепа от ДПС за евентуален кабинет

Персоналният състав на кабинета също е от значение за нас, посочи от Мустафа Карадайъ

25.07.2021 | 14:14 Редактор: Юлия Христова

Продължават консултациите на "Има такъв народ" за съставяне на правителство. Последни в разговорите се включиха от Движението за права и свободи. 

Консултация за бъдещо правителство, но без търсене на подкрепа. По време на разговорите с ДПС "Има такъв народ" само изложиха приоритети си за управление.

"Ние не сме искали подкрепа от ДПС за евентуален кабинет. Просто изложихме нашите приоритети. Смятам, че и ГЕРБ биха казали, че са за съдебна реформа", каза Тошко Йорданов. 

"Наше задължително условие е възстановяването на нормалността в политиката и демокрацията. Това означава държавният апарат да не се ползва като бухалка срещу гражданите и бизнеса, а напротив, той да функционира в услуга на хората и за създаване на добър бизнес климат. Това бе условие, от което ние няма как да се откажем", посочи лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. 

За Движението за права освободи е важен и съставът на бъдещото правителство. 

"Персоналният състав на кабинета също е от значение за нас. Категорично заявихме, че не искаме да предлагаме министри", допълни той.

"Ние им казахме, че това е наша отговорност и няма да позволим някой да ни казва кои да са хората", подчерта Йорданов. 

Въпреки това от "Има такъв народ" и ДПС все пак са намерили съвпадение по част от политиките, които има намерение на следва бъдещия кабинет.

Вижте повече в репортажа на Петър Антонов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК