Карадайъ за срещата с ИТН: Възстановяването на нормалността в политиката минава през диалог

Провеждаме срещите с чувство на отговорност за решението, което ни предстои, каза Виктория Василева

25.07.2021 | 11:47 Редактор: Юлия Христова
Карадайъ за срещата с ИТН: Възстановяването на нормалността в политиката минава през диалог

Започна срещата между представителите на "Има такъв народ" и ДПС в сградата на Народното събрание, предаде БГНЕС.

"Смятаме, че беше съвсем логично и редно тези разговори да се проведат публично, и второ – да говорим с всички политически сили с изключение на ГЕРБ.

Партиите на протеста смятат ГЕРБ и модела на управлението му като основен противник. Провеждаме срещите с чувство на отговорност за решението, което ни предстои. Тук сме да представим приоритетите си и с удоволствие ще ги споделим с вас в добронамерен диалог", обърна се към представителите на ДПС зам.-председателят на НС Виктория Василева от "Има такъв народ".

"Благодарим и ние за възможността да се видим и да поговорим. Процесите в НС трябва да текат през диалог, за да може да се очертаят и приоритетите, и темите от дневния ред на обществото и на депутатите. Добра е средата, която е създадена в 46-ото НС, защото има една добра основа за диалог", каза лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. На срещата ДПС е представено от лидера Карадайъ, Халил Летифов, Станислав Анастасов, и Йордан Цонев.

"Възстановяването на нормалността в политиката, което на нас ни е тема от последните 10-12 години, минава през диалог на политическите партии, на институциите, и т.н. Нашата оценка е, че 46-ото НС засега има една добра основа за диалог, и нашият призив е всички отговорни политически партии в него да се възползваме от тази ситуация, и да се опитаме да очертаем дневния ред на обществото. За да може на блаза на него да очертаем и дневния ред на НС, и на евентуално бъдещо управление на страната.

Безспорно това нещо минава и през оценка на изминалите периоди – реална, отговорна оценка, за да може на нейна база да се очертаят и бъдещите действия. Безспорно от наша страна представлява интерес да чуем Вашите приоритети, и в най-общ план намеренията как ще се постигат тези приоритети", завърши Карадайъ.

Срещата е закрита за медии, а след края й ще има изявления от двете страни.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК