Нинова след срещата с ИТН: Имаме общи виждания, но и много сериозни различия

"Има такъв народ" направи третата поред консултация с парламентарните сили

24.07.2021 | 15:28 Редактор: Здравко Черкезов

Приключи консултацията между "Има такъв народ" и БСП. Те се срещнаха в парламента в търсене на общи приоритети, по които левицата да даде подкрепа за следващо правителство, изготвено от партията на Слави Трифонов.

Лидерите на двете парламентарни групи избраха да говорят отделно пред медиите. Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че двете сили имат общи виждания, но и много сериозни различия. Зам.-председателят на ИТН Тошко Йорданов от своя страна заяви, че различията са повече в социалната сфера.

"Оценяваме случилото се като първа добра крачка към разговори и диалог за съгласие към правителство. Остават и някои различия. Утре НС на БСП ще обсъди случилото се днес и ако получим мандат, ще продължим разговорите. Намерихме повече общи неща, отколкото различия", заяви Нинова и уточни, че социалистите са против приватизацията на ББР, има различия и за увеличението на пенсиите.

"Не сме говорили за имена и постове, нито ние сме поставяли въпроса, нито те", увери лидерът на БСП.

"Имаме много общи неща с партиите, но и различни акценти. По тях ще работим с работните групи в Парламента. С тази бройка депутати ще трябва да има консенсус и преговори. Хубавото от тези два дни е, че има идея за общи цели“, обяви след срещата Тошко Йорданов, цитиран от dnes.bg.

"БСП са по-социални, а ние сме по-твърди, но основната ни обща цел е да се махне управлението на ГЕРБ. Целта ни е да се намерят общи неща с партиите, а не линии, които да ни разделят, защото другият вариант е да се ходи на избори, което за нас не е проблем", каза още депутатът.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК