Нинова: БСП трябва да доразгради този модел и да предложи справедлив

Наша първостепенна грижа е борбата с бедността и неравенствата, каза лидерът на БСП

24.06.2021 | 09:57 Редактор: Тодор Петров
Нинова: БСП трябва да доразгради този модел и да предложи справедлив

Промяната започна, но тя трябва да продължи, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова при представянето на трите софийски листи пред стотици социалисти в столицата.

"Днес си поставяме втора цел - да довършим промяната, да доразградим този модел, но и да предложим друг, конкретен, ясен справедлив. Да бъдем алтернативата, освен опозицията на модела", подчерта Нинова.
 

"Наша традиционна политика е социалната. Наша първостепенна грижа е борбата с бедността и неравенствата. Има две групи българи най-засегнати от този проблем. Това са възрастните хора и младите семейства с деца. Знаем ден по ден, крачка по крачка какво да направим. Започваме с преизчисляването на пенсиите, Закона за възрастните хора, намаляване на ДДС на лекарствата, специални грижи към възрастното поколение - това е първият ни приоритет.

Младите семейства и децата - също най-засегнати от кризата. Необлагаем минимум за млади семейства с деца, които са работили и са се осигурявали от 500 лв. за всяко дете. Безплатни детски градини и ясли, безплатни учебници за училищата, безплатни лекарства за децата до 14 години. Помощ за раждане на дете от 10 минимални заплати - това са 6 500 лв. днес, ако тя се покачи, ще се покачат и те. Това също е за родители, които са работили и са се осигурявали", каза още лидерът на БСП.

Нинова акцентира още върху важността на образованието и здравеопазването.

"За да има здрава и образована нация, за да има развита икономика, за да има борба с демографията, можем да имаме още едно нещо. Българската земя да храни българския народ. Имаме прекрасна природа и прекрасна земя, която може да отглежда българско мляко, месо, плодове и зеленчуци, а да не ядем 80% внос", изтъкна соцлидерката. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 2 години