Политически престрелки: ГЕРБ с жалба в ЦИК срещу служебното правителство

Борисов за пореден път обвини служебния кабинет в концентрирана атака по партията му

18.06.2021 | 18:48 Редактор: Жаклина Иванова

Политически престрелки между бившите управляващи и служебното правителство. Три дни след като кабинетът Янев направи своя отчет за изминалия месец дойде и прочитът на кабинета "Борисов 3". От ГЕРБ обявиха, че ще внесат жалба в ЦИК срещу служебното правителство за предизборна пропаганда и агитация.

След като служебното правителство обвини бившите управляващи в хаос и корупция, доскорошните стопани на Министерския съвет дадоха също своята оценка. Бившият премиер Бойко Борисов за пореден път обвини назначеното от президента Радев правителство в концентрирана атака по ГЕРБ.

"Сменят навсякъде. От областни управители, МВР, ДАНС, тези дето имат отношение към изборите, разбирам. Поголовна чистка навсякъде, защо? Оставете политическите партии да се борим. Служебното правителство се държи като преследването в колоезденето. Всички тръгват да бият фаворити, за да може отзад някой от 2-3 линия да го изпревари", заяви Борисов. 

Повод за острата реакция стана отчетът на кабинета Янев от началото на тази седмица.

"Реалистичната картина показва нещо, което можем да наречем корупция в законосъобразна форма. Колкото повече работим и се заравяме в секторите, намираме хаос и липса на правила", категоричен е служебният премиер Стефан Янев. 

Старата власт разкритикува и действията на настоящите управляващи по отношение на ваксинацията и социално икономическите мерки.

Служебното правителство се въздържа от коментар по отправените критики. Мълчание по темата запази и президентът Румен Радев. 

Вижте повече в репортажа на Виктор Дремсизов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК