Янев и Диксън се срещнаха с представител на производителя на машини за гласуване "Смартматик“

Цялата информация и параметрите, обсъдени по време на разговорите, са предоставени на ЦИК

11.06.2021 | 21:05 Редактор: Жаклина Иванова
Янев и Диксън се срещнаха с представител на производителя на машини за гласуване

Министър-председателят Стефан Янев и посланикът на Великобритания Роб Диксън проведоха среща с официалния представител на производителя на машини за гласуване "Смартматик“ във връзка със закупуването на допълнителния брой машини, необходими за предстоящия вот.

Разговорът, който се проведе в Министерския съвет, беше иницииран по идея на правителствата на Великобритания и България, съобщиха от пресслужбата на МС. 

Срещата беше предшествана от разговор на министъра на финансите Асен Василев с фирмата производител в Министерството на финансите. Цялата информация и параметрите, обсъдени по време на разговорите, са предоставени на Централната избирателна комисия, за да може  независимият държавен орган да вземе информирано решение по казуса.

По време на срещата в Министерския съвет британският посланик изрази категоричната си подкрепа за честното провеждане на изборите у нас. Двете страни се увериха взаимно в усилията си предстоящите парламентарни избори да бъдат проведени прозрачно и демократично. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК