ГЕРБ връща мандата, Борисов изригна срещу "Има такъв народ" и останалите партии (ВИДЕО)

Българите са мъдър народ и затова не ни дадоха да управляваме сами, заяви премиерът в оставка

23.04.2021 | 08:47 Редактор: Тодор Петров

Премиерът в оставка Бойко Борисов изненадващо направи ранно сутрешно изказване от къщата си в Банкя в компанията на номинирания за премиер от ГЕРБ/СДС Даниел Митов, Цвета Караянчева, Десислава Атанасова и Йорданка Фандъкова. Той заръча мандатът за съставяне на правителство да бъде върнат на президента Румен Радев.

"Уведомете президентството, това е решението на Изпълнителната комисия. Отивайте, връщайте и си работете в парламента. Не се подвеждайте по тях, защото хората гледат. Българите са мъдър народ и затова не ни дадоха да управляваме сами", заяви Борисов.

"Имат брутално мнозинство от 165-ма депутати. Ще видите, че днес "Има такъв народ" с цялата си безотговорност и омраза, която блика отвсякъде... А защо ни мразят - защото сме им оставили най-стабилната държава?! Защо не поемат отговорност, а веднага се хвърлиха в Избирателния закон?! Приемете им всичко и ще видите, че те няма да могат да проведат изборите. Ако целта е да направят доживотно служебно правителство, това вече е пряка атака на демокрацията. Няма да се справят с електронно гласуване, по пощите, ще направят голям проблем. Видя се, че нямат дори юридически капацитет. Провалят всичко, до което се докоснат. Да сложат каквито искат правила. Името им е отровно", настоя той.

"Те няма да направят правителство. Страх ги е, няма да го покажат правителството. Няма да постъпят отговорно като нас. Да кажат Слави Трифонов премиер, вътрешен министър този, външен...", посочи още Борисов.

Премиерът в оставка подчерта, че Европа все още е в тежка пандемия, а новите бюджети трябва да предвидят стотици милиони за ваксини.

"Подсигурили сме всичко необходимо за пандемията. Приели мораториум. Ние вече сме приели две важни решения - за пенсионерите. За май месец сме осигурили парите. И за френското училище, което е споразумение между България и Франция. Не ги интересува План за възстановяване и какво ще се случи", изтъкна лидерът на ГЕРБ.

"При това надменно отношение... Съжалявам, че този хора дори не са се събличали по физическо да играят. Да си пети или шести в класирането и да обясняваш как първият се е провалил, те имат 4%, ние имаме 26%. И да говорят, че те са новото, което са харесали хората... Народът каза, че ГЕРБ трябва да е в управлението и да бъде контролиран от партиите", категоричен е Борисов.

"Излъгаха ли за мажоритарните избори - излъгаха! Сега няма да си покажат правителството. Защото ако покажат правителство, хората веднага ще разберат за какво става въпрос, кой е тайният пръст отзад, на кого са функциите и каква им е целта", смята премиерът в оставка.

Според Борисов е имало опит за преврат през лятото и трябва да се види истинското лице на хората, които са му подготвили компроматите.

Снимка: Facebook

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
2 rate up comment rate down comment 1
Нина
преди 2 години
1
2 rate up comment rate down comment 1
Ангел Запрянов
преди 2 години
Господ да му е на помощ на народ, който може да бъде управляван от адвокатите на мафията и чалгаджиите, които са 100% отговорни за опростачването на основна част от младото българско поколение и които в крайна сметка гласуваха за тях. Сигнализирай за неуместен коментар