Карадайъ: ДПС няма да подкрепи правителство на загубили изборите партии

Не се спряхме да повтаряме, че нужен диалог, за да има нормалност в политиката, каза лидерът на партията

19.04.2021 | 13:57 Редактор: Юлия Христова
Карадайъ: ДПС няма да подкрепи правителство на загубили изборите партии

Трябва да се намери баланс между нуждата от законодателни промени и важната задача да се състави правителство. Не искам да създавам убеждение, че като президент тикам процеса в дадена посока. Като такъв съм длъжен да не пренебрегвам нито една опция. Новото правителство ще е знаково за развитието на страната по линия на ЕС. Това каза президентът Румен Радев по време консултациите с ДПС по връчването на мандатите за съставяне на правителство.

"Имахме възможност още вечерта на изборите да изразим оценка за вота, разчитаме вота на избирателите като желание за промяна - да спрат омразата на разделението, противопоставянето и агресията в политика. Да установим политическа нормалност, да възстановим демокрацията, да дадем старт на държавността. Последните 4 г. ние от ДПС не се спряхме да повтаряме, че е нужен диалог между институциите, партиите, за да има нормалност в политиката", посочи лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. 

Според него, от друга страна ДПС има възможност да каже своето мнение - няма да подкрепят правителство на партиите, които загубиха последните избори.

"Бихме подкрепили правителство на новите партии при ясни цели. Вероятно се забелязали, че моделът на правене на политика, на които сме свидетели от 11 години - омраза, разделение, противопоставяне, продължава да е в НС. Това трябва да бъде променено. Досега конкретни разговори не сме водили с нито една партия", допълни той.  
 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
1 rate up comment rate down comment 0
Уточнение
преди 2 години
От 31 избирателни района !? Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 0
Интересно
преди 2 години
Ако ти се имаш за победител със 1 избирателен район и 12тина депутати Какъв е тогава Бойко спечелил близо 30 района и 80тина депутати Сигнализирай за неуместен коментар