Кадровите промени в ГЕРБ вадят Фандъкова и Менда Стоянова от ръководството

Няма радикализъм в такъв тип действия, смята Тома Биков

13.04.2021 | 14:00 Редактор: Здравко Черкезов

Трима души от изпълнителната комисия на ГЕРБ напускат партията. Това са кметът на София Йорданка Фандъкова, бившият председател на бюджетната комисия в 44-ото Народно събрание - Менда Стоянова и дългогодишният координатор на партията в Русе - Пламен Нунев, който сам подаде своята оставка преди дни. Под въпрос остават Живко Тодоров, Красимир Велчев и Димитър Николов.

Информацията бе потвърдена пред Bulgaria ON AIR от депутата от ГЕРБ Тома Биков. 

"Не смятам, че има радикализъм в такъв тип промени. Ако бъдат направени някакви промени в изпълнителната комисия, те ще са, за да бъде партията адекватна в тази ситуация. Има нова ситуация и трябва нов подход", изтъкна депутатът.  

Биков определи като задоволителен изборния резултат на коалицията ГЕРБ-СДС. 

"В избори, в които избирателната активност е с 2% по-ниска от предишните, до голяма степен този резултат е задоволителен. Разбира се, анализът за отделните райони е различен за всеки", коментира той. 

От ГЕРБ са готови да предложат правителство, в партията се обсъждат различни варианти за премиер. На този етап няма разговори между ГЕРБ и втората политическа сила "Има такъв народ", призна депутатът на ГЕРБ. 

"Очевидно нямаме добър диалог с нита една партия. Това е проблем не за нас, а за политическия живот на страната", смята той. 

Биков заяви, че от ГЕРБ са готови да бъдат и опозиция в новия парламент.

Вижте повече в репортажа на Даяна Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
пепе
преди 3 години
Тотев ,Спартак Николов ,Ташковите Наско и Радослава ,Менда Стоянава ,Лафчиева ,Златко Велев ,Ончо и Жена му общински съветник Вяра Токова,техните сподвижници и всички секретарки станали общински съветници в това число Дедев председателя на групата ГЕРБ Данчо ......носят отговорност за резултата на изборите получен от ГЕРБ Пловдив. Резултата е такъв защото Бойко трябваше да ги проветри всички тези отдавна ,трябваше още преди местните избори да се прости с горепосочените и имаше шанс сега резултат Сигнализирай за неуместен коментар