Ще има ли кабинет на "Има такъв народ" и докога партиите ще си прехвърлят топката?

Коментар на проф. Румяна Коларова и Нидал Алгафари

08.04.2021 | 22:13 Редактор: Жаклина Иванова

Могат ли партиите да постигнат консенсус? Опасно ли е да имаме служебен кабинет?

"Първото нещо е дали "Има такъв народ" искат да направят кабинет. Второто нещо - да се запитаме дали могат да го направят. Съвсем различен е въпросът дали ще го направят", заяви в студиото на "Денят ON AIR" политологът проф. Румяна Коларова. 

Според политическия PR Нидал Алгафари, всички политически сили се намират в една смешна ситуация - всички се опитват да прехвърлят топката на друг. 

"След като сте участвали в тази битка, логично е да искате да направите правителство. Как да осъществявате идеите си, ако не сте в изпълнителната власт? Ще помълчат още малко и ще се намерят разумни хора, които да открият начин, при който да не оставят държавата в тази въртележка, от която ще загубят всички, но не и ГЕРБ", коментира още той в ефира на Bulgaria ON AIR.

Проф. Коларова е категорична, че тепърва ще ставаме свидетели на вътрешни конфликти. А това дали ще се състави кабинет, никой не знае, важното е да се направи разумен опит в тази посока.

Алгафари подчерта, че ако не се сформира правителство сега, на следващите избори резултатът ще е същият.

"Смисълът на парламентаризма е да има дебат. Този парламент дава възможност да се възстанови автентичният парламентаризъм - това, което искаше и протестът. Партиите на протеста едва ли не ще екзекутират ГЕРБ. Това вече не е демокрация, а именно това критикуваха те самите в предишния парламент", заяви проф. Коларова. 

"Знам, че ИТН са добри музиканти, сценаристи, мениджъри. Политически какви са, все още не знаем", допълни Алгафари. 

В момента, в който някой направи правителство, става мразен, категорична е проф. Коларова.

Алгафари допълни, че е интересно дали ИТН ще продължат с екзотичните въпроси, които са поставили на протеста.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
1 rate up comment rate down comment 1
Ухаа
преди 3 години
"Знам, че ИТН са добри музиканти, сценаристи, мениджъри"а Другаря Побойко Борисков дори и за мениджърче не става. Така и не разбрахме за какво става, освен да дрънка колко велик бил. И да плаши гаргите, колко е страшен на една ръка разстояние :) :) :) Сигнализирай за неуместен коментар
2
2 rate up comment rate down comment 1
Оня от Банкя
преди 3 години
След Тоя с Джипката много анализатори се навъдиха. До вчера скътаваха, сега много активни. Тиквата рано Започва с Атаките. Този не пуска властта за нищо на света. Много е Обещавал. Сигнализирай за неуместен коментар
1
5 rate up comment rate down comment 2
СДС и ГЕРБ
преди 3 години