Галин Стоев в "Умно село": Аз съм пътник, заседнал между етажите на света

Известният български и френски режисьор в главната роля в "Човек от Оз"

22.11.2020 | 20:30 Редактор: Радостина Димитрова

"Хората от Оз" са емоционални корабокрушенци от действителността, които трябва да си измислят нова реалност – в нея боли по-малко и в нея имаш шанс да бъдеш себе си, без да се оправдаваш за това, което си. Така описва режисьорът Галин Стоев героите от едноименната пиеса на Яна Борисова, с които се отъждествява и самият той.

Харизматичен, интелигентен, самоироничен, Галин разказва откровено за себе си пред камерата на художествено-документалната поредица "Умно село", запечатала и много забавни моменти от репетициите на култовия спектакъл в театър "199" с участието на Стефан Вълдобрев, Снежина Петрова, Вежен Велчовски, Радена Вълканова, Атанас Атанасов, Цветана Манева.

Епизодът е документирал и изключително интересния разказ, който режисьорът поднася импровизирано пред публиката в един "открит актьорски клас", събрал множество любопитни зрители за директна среща с един от най-реализираните млади български режисьори – освен с успешните си постановки в България, Галин Стоев е режисьор на парижкия "Комеди Франсез", а от 2018 година е директор на театъра в Тулуза.

Вижте целия филм във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК