Хората, които отвориха вратите си по време на криза

Кои са гражданите с големи сърца, осигурили безплатен обяд за лекари и полицаи

06.04.2020 | 10:55 Редактор: Тодор Петров
Хората, които отвориха вратите си по време на криза

Един от най-потърпевшите от ситуацията с Ковид-19 браншове е ресторантьорският, според всеобщото мнение на икономическите експерти. 
Вече няколко седмици заведенията в цялата страна са затворени, а тези, които успяха, преформатираха бизнеса си онлайн под формата на кетъринг и доставки по домовете. 

В социалните мрежи периодично се появяват постове, в които собственици на ресторанти решават да помогнат на едни от най-уязвимите групи от обществото. Така, по ирония на съдбата, се получава, че един от най-нуждаещите се браншове подава ръка на най-нуждаещите се групи хора

Решихме да съберем на едно място някои от примерите за добро от последните дни във време на криза:

Столичанинът Петър Петров от кв. "Дружба", чийто пост обиколи за часове социалните мрежи. Петър обяви, че търси доброволци, които да му помогнат в предприетата кауза и да разнасят храна и на територията на Горубляне и гара Искър.

Иван Младенов -  собственик на два ресторанта в София, който реши да извършва доставки на безплатен обяд за всички онези, които са на първа линия в борбата с вируса, а именно лекари и полицаи. Той и екипът му всеки ден опаковат кутии с топла храна и я доставят директно на посочените по-горе групи от хора. Следващата идея на Иван е  скоро да бъде направена и социална кухня за бедни в помещението на един от ресторантите му в кв. "Красно село".

Една от последните новини в социалните мрежи е, че американски гражданин е решил да се погрижи за социално слабите, като всяка неделя организира даряване на храна, вода, сапун, витамин C на нуждаещите се. 

Подробности кой е той и защо го прави, очаквайте идната неделя в Новините ON AIR

Автор: Божила Симова 

Снимки: Владимир Христовски

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК