Костадинов: Задава се формат, в който Борисов ще е младшият партньор на Пеевски

Правителство на ГЕРБ и ДПС ще изключи тока на политическата сцена, отбеляза лидерът на "Възраждане"

25.06.2024 | 10:45 Редактор: Деси Николова

Ситуацията е следната - или ще се създаде правителство, което ще изключи ГЕРБ и ДПС и ще нормализира отчасти българската политическа система, или ГЕРБ и ДПС ще създадат правителство, което ще изключи тока на политическата сцена. Това заяви лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов след консултациите при президента.

Той поясни, че разговори се водят с партиите, които са отказали да станат част от правителство на ГЕРБ и ДПС, а именно ПП-ДБ, ИТН, БСП и "Величие".

"В тази ситуация, ако тези политически сили се съберат заедно ще има правителство, което изключва ГЕРБ и ДПС, ако не се съберат няма, но в този случай вината ще е на тези, които са излъгали своите избиратели", коментира лидерът на "Възраждане".

"В този вид и формат, който ни очаква и който се задава, Борисов ще е младшият партньор на Пеевски, а ДПС на практика сепарира нашите региони и създава отделни анклави в които и полицията, и прокуратурата, и съда, и общинската власт - всичко е в техни ръце. Ако това нещо се мултиплицира на национално ниво, Бог да прости Българската република", заяви Костадинов.