Мила Роберт се извини за хвърлената рокля в бяло, зелено и червено на "София прайд"

Смяната на сценичния ми костюм целеше да вдъхне увереност на присъстващите, че имат нашата подкрепа, заяви тя

24.06.2024 | 18:11 Редактор: Елеонора Танева
Мила Роберт се извини за хвърлената рокля в бяло, зелено и червено на

Мила Роберт с извинение за захвърлената рокля в багрите на националния флаг по време на "София прайд". На сцената тя се появи с къса рокля по тялото в бяло, зелено и червено, която съблече и хвърли на земята, а отдолу беше облечена с рокля в цветовете на ЛГБТИ флага. Последва вълна от  упреци към изпълнителката.

Роберт отговори на критиките с публикация в социалните мрежи:

"България е моят дом. България е дом и на стотици хиляди ЛГБТИ хора. Изпълнението ми на София Прайд и смяната на сценичния ми костюм целеше да вдъхне увереност на присъстващите за това, че имат нашата подкрепа и разбиране и да привлече вниманието на обществото към проблемите на ЛГБТИ хората. Те са български граждани и са обект на всекидневни обиди и заплахи. Хиляди млади и талантливи хора емигрират всяка година, защото не се чувстват в безопасност тук и това е проблем, за който трябва да говорим. Ако обидите и заплахите към мен са цената, която трябва да платя за това, че привлякох внимание към тази важна за обществото тема, то съм готова да я платя. Нека сме наясно, че има хора, които живеят с обиди и заплахи всеки ден. Нека говорим затова - защо в България хомофобията е толкова разпространена? Защо отказваме да приемем “различните”, които са също толкова хора, колкото и “нормалните”?

Аз обичам България, живея и работя тук, въпреки агресията. Вярвам, че сме на тази земя, за да си прощаваме. Затова искам извинение от всички, които са били обидени от моето изпълнение по време на София Прайд. Да, не трябваше да оставям роклята на земята, не съм целяла да бъде жест на неуважение и ако мога да върна времето назад - бих я сгънала прилежно."

Снимка: БГНЕС