"Конституцията не борави с термина "експертно правителство": Радев приема 3 партии

Останалите са обявени за вторник

23.06.2024 | 14:04 Редактор: Искра Ангелова

Часове остават до старта на консултациите при президента Румен Радев с представители на парламентарните групи в 50-ото Народно събрание за връчване на мандат за правителство. Държавният глава ще се срещне с три партии в утрешния ден, останалите срещи са обявени за вторник.

В 9:00 ч. ще започнат консултациите с парламентарната група на ГЕРБ-СДС, в 11:00 ч. ще бъде срещата с представители на ДПС, а в 14:00 ч. - с народни представители от "Продължаваме промяната - Демократична България".

Борисов беше категоричен, че няма как да бъде сформирано правителство само между ГЕРБ-СДС и ДПС. А от ПП-ДБ заявиха ясна позиция, че ще бъдат опозиция, същото ще направят и БСП, и "Възраждане".

"Конституцията не борави с термина "експертно правителство". Правителството е в генетична връзка с парламента, то се излъчва от парламента и е отговорно пред парламента", поясни преподавателят по конституционно право Орлин Колев.

Вижте повече в репортажа на Алекс Христов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR


1
2 rate up comment rate down comment 0
време е
преди 2 седмици
Време е за Президентска Република! И мажоритарно избиране на депутатите! Орязване привилегиите на партиите, премахване на държавните субсидии, забрана за назначения без реален конкурс във всички държавни и общински структури! Сигнализирай за неуместен коментар