Лена Бориславова: Правителство с мандат на ИТН няма да бъде експертно и независимо

На 29 и 30 юни ще се проведе Национален съвет на "Продължаваме промяната"

23.06.2024 | 11:40 Редактор: Искра Ангелова
Лена Бориславова: Правителство с мандат на ИТН няма да бъде експертно и независимо

Правителство с мандат на ИТН няма да бъде експертно и независимо. Това заяви депутатът от ПГ на ПП-ДБ в 50-ото Народно събрание Лена Бориславова.

"Слушаме гласа на нашите избиратели и им обещаваме, че занапред предвидимостта ще е водеща. Това, че сега имаме 39 депутати, означава, че избирателите ни искат да ни видят в опозиция в този парламент. Искат да видят, че няма да се почувстват отново предадени и да се чудят защо ни виждат редом до Бойко Борисов. И това е ангажимент, който поемаме към тях. С 39 депутати нашите избиратели ни дадоха ясен знак, че виждат нашето място в опозиция, която да противодейства на всякакви опити за отклоняване на България от пътя ѝ и за корупционни практики", добави тя.

Бориславова подчерта, че ще работят за връщане на доверието на избирателите си.

От думите ѝ стана ясно, че на 29 и 30 юни ще се проведе Национален съвет на "Продължаваме промяната", на който ще бъдат анализирани резултатите от изборите на 9 юни.

"Не може да се каже, че носи отговорност само един конкретен човек за решението, което взехме. Просто заради начина, по който ние функционираме и заради енергията и младостта на организацията ни", подчерта тя, цитирана от БНР.

"Взаимодействие с ИТН, ГЕРБ и ДПС, както се очертава да е с третия мандат, няма как да влезем в него. Честно казано, не мога да си представя по-отвратителна комбинация. Разбирам защо г-н Борисов е тъжен. От това да те изнудва от една страна Слави Трифонов, а от другата Делян Пеевски, това е най-лошата възможна комбинация, от която нищо хубаво няма да се случи", коментира Лена Бориславова и категорично подчерта, че няма да подкрепят кабинет не само с първия и с втория мандат, но и с третия, който "със сигурност няма да бъде експертен и независим".

По думите ѝ е възможно правителство на ГЕРБ-ДПС-ИТН, "ако се спазарят Борисов, Пеевски и Тошко".

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR