Доживотна присъда поиска майката на 15-годишния Филип, убит на пешеходна пътека

"Нашите деца няма да видят повече Слънцето", каза Николина Петкова

21.06.2024 | 18:43 Редактор: Искра Ангелова

Доживотна присъда поиска майката на Филип, убит на пешеходна пътека в София. Пореден протест пред Съдебната палата събра близки и роднини на деца, загинали в катастрофи, преди старта на делото за смъртта на 15-годишното момче. Обвиняем за тежкото престъпление е 37-годишният Петър Тодоров.

Всяка дума губи своя смисъл за майката на Филип, която вече година очаква обвинения за смъртта на сина ѝ да получи справедлива присъда. Според обвинението Петър Тодоров е блъснал 14-годишното момче, след като е седнал зад волана с над 2 промила алкохол в кръвта и със скорост от над 80 км/ч, която надхвърля разрешената по столичната улица "Шишман".

"Нашите деца няма да видят повече Слънцето, аз никога няма да видя моето дете абитуриент. Той никога няма да познае любовта, няма повече да ни радва с успехите си", сподели Николина Петкова.

Час преди старта на делото, близки на загинали при катастрофи излязоха пред Съдебната палата, за да заявят за пореден път недоволството си от правораздаването.

"По-големи наказания - неизбежно и веднага, а не след 5-6 години", каза Петя Иванова от Сдружение "Ангели".

Своята съпричастност с почернените семейства заявява открито и автомобилният състезател Людмил Влахов. И е категоричен - бързата скорост не е най-важна, а безопасността.

"Липсват ни полигони, липсват ни трасета, по които хората, които кормуват, да се запознаят на каква машина се качват", поясни той.

За днес бяха призовани шестима свидетели, но се явиха само двама. Преди разпита им адвокатът на Тодоров - Капка Гиргинова, възрази срещу снимките на Филип, които близките на момчето държаха, и ги определи като натиск над съдебния състав.

Вижте повече в репортажа на Алекс Христов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR