Посрещаме слънчев петък с температури до 40°C, събота и неделя - гръмотевични бури

Ще има купести облаци следобед в Рила и в Пирин

21.06.2024 | 06:00 Редактор: Толя Стоянова

Денят започна с минимални температури в страната от 18 до 25 градуса, по Черноморието - около 22-23 градуса. Преди обед ще бъде предимно слънчево.

Следобед над планините ще се развиват мощни купести облаци, но без валежи. Вятърът ще бъде слаб със скорост до 20 км/ч и ще духа от север. Максималните температури в страната ще са между 34-38 градуса, в Сандански - до 40, а по Черноморието до 26-27 градуса, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Над Черноморието сутринта ще бъде слънчево, следобед облачността ще бъде разкъсана, без валежи. Максималните температури ще бъдат между 27-30 градуса. Вятърът ще бъде умерен от североизток със скорост 30 км/ч. Морската вода ще бъде с температура до 24 градуса. Вълнение по северното крайбрежие ще бъде слабо с височина на вълните до 1,5 метра, по южното - също.

Ще има купести облаци следобед в Рила и в Пирин. Вятърът по високите части над 2500 м височина ще бъде до умерен от север със скорост до 30 км/ч. Максималните температури над 2500 м височина ще бъдат около 14 градуса, а на 1500 м - около. 

В събота и неделя слабо ще се понижат температурите, но ще се задържи горещо. Следобед в южните райони ще се развиват мощни купести облаци с гръмотевични бури и условия за градушки.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)