БЧК раздава безплатна минерална вода в София днес и утре

Избягвайте излизането навън в най-горещата част на деня, съветват от организацията

20.06.2024 | 07:28 Редактор: Вяра Димова
БЧК раздава безплатна минерална вода в София днес и утре

Бутилирана минерална вода ще раздават безплатно от Българския Червен кръст (БЧК) днес и утре – 20 и 21 юни, съобщиха от червенокръстката организация. Акцията ще се проведе от 11:30 до 13:30 ч. в два пункта в София. Това са градинката срещу Софийския университет "Св. Климент Охридски" и на входа на Метростанция "НДК" срещу бул. "Витоша".

Водата ще бъде раздавана от доброволци от Столичната организация на БЧК. Инициативата се провежда във връзка с очаквано високите температури, информираха от организацията и уточниха, че минералната вода е осигурена със средства от БЧК.

Високите температури могат да поставят в риск здравето и живота на всекиго. Особено податливи на това са възрастните, хронично болните и децата, припомнят от БЧК. 

Избягвайте излизането навън в най-горещата част на деня, а ако излизането е наложително, стойте на сянка, носете шапка и светли дрехи, използвайте крем с висок слънцезащитен фактор и пийте достатъчно течности, посъветваха от БЧК. Ако почувствате неразположение, незабавно потърсете медицинска помощ.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)