Посрещаме и изпращаме гореща сряда, разхлаждащи валежи идват през уикенда

Дори минималните температури ще са високи

19.06.2024 | 06:00 Редактор: Деси Николова

Денят ще започне с минимални температури в страната от 17 до 22 градуса, по Черноморието до 20, 21 градуса. Преди обед ще бъде предимно слънчево. Следобед над планините от Югозападна България ще се развиват мощни купести облаци, без валежи, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Ще духа слаб вятър от север със скорост до 20 км/ч. Максималните температури в страната ще са от 33 до 38 градуса, в Сандански до 39, а по Черноморието до 26, 29 градуса.

Над Черноморието сутринта ще бъде слънчево, следобед ще има разкъсани облажи, без валежи. Максималните температури на въздуха ще бъдат до 28, 29 градуса. Вятърът ще бъде слаб от изток-североизток до 20 км/ч. Морската вода ще бъде с температура от 24 градуса по северното крайбрежие, до 24, 25 градуса по южното. Вълнението по северното крайбрежие ще бъде слабо.

В четвъртък и петък ще бъде горещо с температури в населените места от 33 до 39 градуса. Разхлаждащи валежи се очакват в събота и в неделя. Слабо ще се понижат температурите, но ще се задържи горещо. Следобед в южните райони ще развиват мощни купести облаци с гръмотевични бури и условия за градушки.

Гледайте цялата прогноза във видеото.