Бонев: Има нагъл опит да бъде подменен вотът на гражданите в столичния "Илинден''

"Общинската избирателна комисия се използва за демонстрация на политически бухалки", заяви общинският съветник

18.06.2024 | 15:16 Редактор: Искра Ангелова
Бонев: Има нагъл опит да бъде подменен вотът на гражданите в столичния

Има нагъл опит да бъде подменен вотът на гражданите в столичния район "Илинден". Това обяви общинският съветник от "Продължаваме промяната - Демократична България" и "Спаси София" Борис Бонев.

Той припомни, че изборите за кмет на район "Илинден" са спечелени от д-р Емил Бранчевски. "Това е било изненада за предишните управляващи в Столичната община", каза той, визирайки ГЕРБ.

"От победата му досега дейността на д-р Бранчевски като кмет на "Илинден" беше саботирана и бяха организирани протести и кампания в различни сайтове", допълни Бонев и съобщи, че кулминация на саморазправата е фалшиво учредяване на фирма на името на Бранчевски във Великобритания.

"Така той беше вкаран в нарушение на Закона за местното самоуправление, тъй като кметове не могат да бъдат управители и собственици на фирми. Това е грозна политическа атака. Смятам, че Общинската избирателна комисия се използва за демонстрация на политически бухалки", заяви Бонев.

"За нас няма абсолютно никакви съмнения кой е поръчител на този план. Няма абсолютно никакви съмнения, че партия ГЕРБ не може да преживее загубата на район "Илинден" и са готови да предприемат подобен тип грозни действия, за да дискредитират законно избран кмет на район", добави Борис Бонев, цитиран от БГНЕС.

Общинският съветник от ПП-ДБ-СС отправи предупреждение към ГЕРБ с думите: "Искам изрично да предупредя ГЕРБ да не си помислят, за да не се окаже, че 98 им кмета, избрани на последните местни избори, са с регистрирани фирми във Великобритания и рязко изпадат в несъвместимост".

"И моят призив към г-н Бойко Борисов е много ясен: Не си го помисляй! Не давайте воля на примитивните ви инстинкти, а се борете с демократичните методи, за да печелите избори", завърши Бонев.

Снимка: БГНЕС


1
1 rate up comment rate down comment 0
прокуратурата
преди 1 месец
За фалшиво регистрираната фирма на името на кмета, няма ли правораздавателни органи? Ако не тук - поне в братска Великобритания? Излиза, че на името на всеки произволен човек, някой може да регистрира фирма някъде и да го вкара в нарушение на законите?! Сигнализирай за неуместен коментар