БСП също не се яви на срещата с ГЕРБ-СДС

За 13:00 ч. е поканата към "Има такъв народ"

18.06.2024 | 12:05 Редактор: Толя Стоянова
БСП също не се яви на срещата с ГЕРБ-СДС

Парламентарната група на БСП, също като ПП-ДБ и "Възраждане", не участва в разговори за съставяне на правителство с ГЕРБ-СДС. Срещата беше насрочена за 11:00 часа, но представители на социалистите не дойдоха

"БСП има последователна политика и решение на Националния съвет да не подкрепя правителство с мандат на ГЕРБ и на ДПС. Форматът, който ГЕРБ предлага, противоречи на разбирането за надпартийно и експертно правителство, което да извади страната от политическата и институционална криза, в която сме поставени последните години. ПГ на БСП за България ще води разговори в рамките на парламентарния диалог за законодателната програма на 50-ото Народно събрание и приоритетите на България", гласи позицията на партията.

Преговорният екип на ГЕРБ-СДС засега успя да се срещне само с ДПС. За 13:00 часа е поканата към "Има такъв народ", а за 15:00 часа към партия "Величие".

Вчера лидерът на "Величие" Николай Марков също декларира отказ от среща с преговорния екип на ГЕРБ-СДС в състав Рая Назарян, Теменужка Петкова и Деница Сачева.

"Разбирам среща лидер с лидер. Ако г-н Борисов прецени, че има какво да си каже с лидер, който зад гърба си има признати 100 000 гласа, ще ме покани", каза той.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)