Силен дъжд отвори огромни дупки по пътищата в Смолян и наводни канализацията

Движението е затруднено

17.06.2024 | 20:23 Редактор: Толя Стоянова
Силен дъжд отвори огромни дупки по пътищата в Смолян и наводни канализацията

Силен дъжд нанесе щети върху инфраструктурата в Смолян. Разбити са улици, които доскоро бяха в ремонт по водния проект на града.

"Траншеята, изкопана на улица "Велико Търново" в квартал "Райково", се е отворила и дупката е огромна. Вода бликаше от шахтите нагоре и изнесе чакъла. А ремонтът беше свършил и трябваше да се асфалтира", разказа Иво Котлийски, който работи в близката книжарница.

Той сам е затворил улицата със сигнална лента. 

Изнесен чакъл имаше и на кръстовището до Природо-математическа гимназия "Васил Левски". Движението в района е доста затруднено.

"Засега имаме сигнали за поражения на ул. "Димитър Благоев" и ул. "Петър Берон", които се ремонтираха по водния цикъл. Дъждът беше изключително интензивен за кратък период от време. Станало е ударно натоварване на канализацията. Машините ще бъдат разпределени по места", каза управителят на "Водоснабдяване и канализация" - Смолян Георги Василев. 

"Обстановката в област Смолян е спокойна. Бяха повишени нивата на реките, но след спиране на дъжда, всичко се отече", посочи областният управител Захари Сираков, цитиран от БТА.

Снимка: архив, БГНЕС