Убийствен трафик: Хотелиери настояват да спре ремонтът на пътя Бургас - Сарафово

През почивните дни в отсечката се образуваха километрични задръствания

17.06.2024 | 13:49 Редактор: Тодор Петров

Хотелиери недоволстват заради започналия в началото на активния сезон ремонт на пътя от Бургас към кв. "Сарафово", който води до Слънчев бряг и Варна. През почивните дни в отсечката се образуваха километрични задръствания. От туристическия бранш настояват ремонтът да спре и да започне отново в края на сезона.

Изнервени шофьори и убийствен трафик посрещнаха през почивните дни летовниците, които бяха тръгнали към Слънчев бряг и северните курорти. Ремонтите възмутиха и хотелиерите, тъй като чартърният сезон вече започна. Задръствания очакват и българските туристи, тръгнали към Слънчев бряг. 

"Парадоксален факт! Всички пари са струпани да отварят фунията за Гърция, а тук защо не хвърлят тези пари за магистрала "Черно море" да се свързваме с Варна? Започват тези затлачвания и вместо да вървят към Бургас и Слънчев бряг, завиват и отиват към Гърция", коментира зам.-председателят на БХРА и хотелиер в Слънчев бряг Веселин Налбантов.

От община Бургас заявиха, че отсечката е в изключително лошо състояние и е нямало как да издържи голямото натоварване през активния летен сезон. Ремонтът нямало как да се отложи за есента, защото при тази несигурна политическа обстановка имало голям риск средствата да се загубят. 

За водачите съществуват и алтернативни маршрути - тези, които се движат от Сарафова за Бургас, могат да използват Северния обход, а тези, които пътуват от магистрала "Тракия", могат да използват пътен възел Българово.

Уверенията на общината са, че целта е пътят да бъде ремонтиран предсрочно, включително и с поставяне на осветление, преди дадения краен срок, който е средата на юли.

Вижте повече в репортажа.